Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Våga fråga! Våga lyssna! Våga agera!

Haninge kommun fortsätter sitt suicidförebyggande arbete. Den 11 april höll vi en konferens för medarbetare från olika förvaltningar som utbildat sig i metoden MHFA, Mental HealthFirts Aid, första hjälpen i psykisk ohälsa. Extern föreläsare var Marie Niljung, föreläsare om suicid, psykisk ohälsa och psykisk livräddning.

Våga fråga! Våga lyssna! Våga agera! Det var huvudbudskapen från föreläsaren Marie Niljung till Haninge kommuns fältassistenter, skolkuratorer, socialsekreterare, boendestödjare och ekonomirådgivare, som har utbildats i metoden MHFA, Mental Health First Aid - första hjälpen i psykisk ohälsa. 

Viktigt att våga prata om suicidtankar

Marie Niljung föreläste om att våga vara empatiskt påträngande, se tidiga signaler och vara ett mänskligt stöd. Det handlade också om hur viktigt det är att våga diskutera och prata om suicidtankar. Marie Niljung delade med sig av sin historia, sina erfarenheter och sin kunskap om hur vi alla kan vara med och förhindra att en människa försöker ta eller tar sitt liv.

Gårdagens värd från Haninge kommun var Malin Birkare, instruktör i MHFA och utvecklingsledare vid Utbildningsförvaltningen på scenen. Föreläsningen var en del av Haninge kommuns suicidförebyggande arbete. Känner du någon som mår dåligt? Här har vi mer information till dig.

Senast uppdaterad: 12 april 2024