Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Dags för sandupptagning

Ett efterlängtat vårtecken − nu har vi dragit i gång den årliga sandupptagningen på våra gator. Arbetet beräknas att vara klart i slutet av maj.

Asfaltsväg på våren Under april och maj tas sand och grus upp på vägarna i Haninge kommun. Foto: Mostphotos

Tänk på att det tar tid att hinna igenom alla gator i kommunen. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas att ni har tålamod och överseende. 

För att vi ska kunna jobba på utan hinder så ber vi dig att respektera parkeringsförbud och tillfällig skyltning. Är det så att du ser att vi är på gång med våra maskiner i  området − försök att om möjligt parkera ditt fordon på egen parkeringsplats. Genom att göra detta hjälper du oss och säkrar också att vi gör arbetet så bra som möjligt.

Kontinuerliga inspektioner

Vi använder oss av olika typer av maskiner beroende på vad som ska sopas, vilket gör att det ibland kan se ut som att vi har missat sand eller grus någonstans. Vi gör kontinuerliga inspektioner under perioden för upptagningen. Ser du att vi har missat något ställe efter 25 maj, då arbetet ska vara klart, uppskattar vi att du gör en felanmälan.

Felanmälan

Ordning som sanden tas upp

Vi börjar i södra delarna av Handen och fortsätter sedan norrut genom Handen och Vega. Sedan fortsätter vi parallellt söderut respektive norrut i kommunen. Vi prioriterar servicegatorna.

Senast uppdaterad: 5 april 2024