Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

De är Årets eldsjäl, Årets förening och Årets unga idrottsledare

Nu är Haninges idrottspriser 2023 utdelade - Francois Herrault, IFK Haninge och Linus Wikström vann kategorierna Årets eldsjäl, Årets förening och Årets unga idrottsledare.

Francois Herrault, IFK Haninge och Linus Wikström tar emot pris av Nicole Forslund (L), ordförande i idrott-, kultur- och fritidsnämnden. Foto: Haninge kommun

I veckan fick Francois Herrault, IFK Haninge och Linus Wikström, oannonserat besök av Nicole Forslund (L), ordförande i idrotts-, kultur-, och fritidsnämnden. Med sig hade hon blommor, diplom, en prischeck och glada nyheter – de är vinnare i Haninges idrottspriser 2023! 

Nomineringar

Årets unga idrottsledare: Linus Wikström (Västerhaninge sjöscoutkår)

Med stort mod och engagemang har Linus tagit sig an ledaruppdraget. Linus är en omtyckt ledare som ser och tar sig an även de scouter som har behov av extra stöd. Han har ett mycket gott omdöme, är pålitlig och lojal med stor integritet och är trygg till havs med scouterna. Dessutom har han massor av scoutkunskap som han delar med sig av till både scouter och ledarkollegor.

Linus är 21 år och har gått före i att våga ta klivet från scout till ledare och är därigenom inte bara en förebild för alla de yngre scouterna, men har även banat väg för att fler unga blir ledare så att unga leder unga. Linus är också gärna med och gör den där lilla extra insatsen som scoutledare som gör så att aktiviteterna blir riktigt lyckade.

Årets eldsjäl: Francois Herrault (Friluftsfrämjandet Haninge)

Vi nominerar Francois Herrault till priset för Årets eldsjäl för hans enastående insatser som ledare, mentor, utbildare och inspiratör inom Friluftsfrämjandet Haninge. Francois har under många år varit en drivande kraft för att utveckla och sprida glädjen i friluftsliv, särskilt klättring och paddling, bland barn och ungdomar i Haninge.

Han har också skapat goda relationer och samarbeten med andra föreningar och verksamheter i kommunen. Han är en förebild och en eldsjäl som förtjänar att uppmärksammas och hyllas. 

Francois Herrault har varit en aktiv och engagerad ledare inom Friluftsfrämjandet Haninge under många år. Han skapar goda relationer och samarbetar med andra föreningar, som MHM Klätterförening i Brandbergen, och verksamheter i Haninge genom dialog, samverkan och erfarenhetsutbyte. Francois är en mentor för många nya ledare. Han hjälper också nya ledare att utvecklas och bli trygga ledare. Han är även utbildningsledare och utbildar nya ledare inom andra lokalavdelningar i Friluftsfrämjandet såväl som i Kanotförbundet.

Francois vill alltid utveckla verksamheten och sig själv till det bättre genom kurser, praktik och att skapa nya äventyr. Han rekryterar också barn och unga ledare till Friluftsfrämjandet Haninge och hjälper dem att utvecklas och känna glädjen i att leda andra. Exempel på Francois engagemang inkluderar: 

  • Den återkommande Klätterskolan för barn mellan 6 och 9 år, där han lär ut grunderna i klättring på ett lekfullt och säkert sätt.
  • Äventyr som barnklättring utomhus vid den nybultade Montaña de Fuego i Brandbergen, där han tar med barnen på en spännande utflykt till en nybultad klippa.
  • Klättergrenen för barn inom Friluftsfrämjandet Haninge, som han var med att starta upp och har utvecklat och inspirerat mängder av barn, i olika åldrar och med eller utan funktionsvariationer, att hitta glädjen i klättring. 

Årets förening: IFK Haninge 

Under året startade IFK Haninge en innebandysektion för att möjliggöra att innebandylag som saknade föreningstillhörighet kunde fortsätta spela innebandy centralt i Haninge. Föreningen bedriver verksamhet i stora delar av kommunen bland annat i kommunens prioriterade områden. Föreningen bedriver aktivt öppen verksamhet på skollov för barn och ungdomar. I fotbollssektionen presterade föreningen fina resultat och kommer att vara representerade i juniorallsvenskan kommande säsong.   

Mer om Haninges idrottspriser

Läs mer om hur nominering, bedömning och beslut har gått till samt kriterier för alla kategorier. 

Senast uppdaterad: 22 april 2024