Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vad gör din tonåring på Halloween?

Den här veckan firar många av Haninges ungdomar Halloween. Föräldrar känner ibland en oro inför firandet då vi vet att det är tillfällen då risken ökar för att tonåringar far illa på grund av tobak, alkohol och droger.

Flera tända ljus dekorerade med fladdermöss av papper och leksaksspindlar, två halloweenpumpor med spindlar på och en vas med dekorationsspindelnät och pappersfladdermöss Foto: Mostphotos.com

Trots att färre tonåringar dricker alkohol är det många som tycker att fest och alkohol hör till Halloween-firandet. Att dricka alkohol ökar risken för att råka illa ut. Din tonåring kan bli hetsad till att dricka mer, prova andra droger, hamna i bråk eller utsättas för våld.

Ett konsekvent nej till tobak, alkohol och droger från föräldrar har visat sig vara en gräns som tonåringar inte bara förväntar sig, utan även drar sig för att passera.

Ta reda på vad ditt barn ska göra och vilka ditt barn ska umgås med. Prata med andra föräldrar om tider när barnen ska vara hemma. Det är också viktigt att du sätter tydliga gränser kring alkohol och droger.

Trivselvandring tisdag 31 oktober

Under tisdagskvällen den 31 oktober har Haninge kommun en samordnad trivselinsats tillsammans med den föreningsdrivna trivselvandringen, socialtjänstens förebyggarteam, fältassistenter och polis. Vi kommer att röra oss ute i kommunen och besöka platser där ungdomar brukar träffas.

Om du behöver hjälp eller råd kring ditt barn eller vill lämna tips under kvällen är du välkommen att ringa:

Kommunens fältassistenter: 08-606 96 60
Polisen: 114 14 eller 112
Socialjouren: 020-70 80 03

Här kan du läsa mer om den föreningsdrivna trivselvandringen

Vi önskar er alla en fin Halloween!

Senast uppdaterad: 9 november 2023