Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ministerbesök i stadsdelen Vega

Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson besökte under onsdagen den 18 oktober Vega – den nya populära stadsdelen i Haninge som lyckas erbjuda både flerbostadshus och småhus i ett kollektivtrafiknära läge.

Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlsson på besök i stadsdelen Vega Foto: Thomas Hultgren

Stadsdelen Vega är populär, väcker intresse och får många besök. Denna gång var det infrastruktur- och bostadsministern som tillsammans med riksdagsledamöter från civilutskottet besökte stadsdelen. 

Besöket bestod av en rundvandring i Vegas kvarter tillsammans med stadsbyggnadsnämndens ordförande Martin Strömvall (KD) och tjänstepersoner från Haninge kommun. Besöket bjöd också på föredrag kring utvecklingen av stadsdelen Vega. Bland annat så delade Helené Hill, tf stadsbyggnadsdirektör och stadsarkitekt Andreas Paulson med sig av viktiga framgångsfaktorer för utvecklingen av stadsdelen. Exempelvis som att ha en tydlig vision för arkitekturen i området, att i tidigt skede få infrastrukturen på plats och att gröna ytor och natur är en viktig del i hela stadsdelen.

Under besöket fanns också företrädare för JM och Fiskarhedenvillan på plats för samtal om hur ledtiderna i plan- och bygglovsprocessen generellt kan kortas ytterligare och möjliggöra att fler småhus kan byggas. 

Senast uppdaterad: 19 oktober 2023