Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge kommun söker ny kommundirektör

Haninge kommun söker en ny kommundirektör som kan fortsätta att driva kommunens förändringsresa. Magnus Gyllestad lämnar direktörsrollen efter sex år i Haninge och går till Södertälje som stadsdirektör. Ekonomidirektör Johan Westin är tillfällig ersättare från den 9 oktober tills kommunen har en ny person på plats.

Rekryteringsprocessen har påbörjats och den beräknas ta 6–9 månader, vilket innebär att den nya kommundirektören troligtvis tillträder tidigast våren 2024. Den som tillträder kommer att få förmånen att leda Sveriges mest snabbväxande kommun.

Rekryteringsannons ny kommundirektör

- För att möta våra utmaningar som tillväxtkommun måste vi ha en modern och effektiv organisation med invånarfokus, där vi gör rätt saker och använder våra resurser på bästa sätt. Magnus Gyllestad påbörjade förtjänstfullt ett utvecklingsarbete som ledde i den riktningen och som börjat bära frukt. Vi söker nu en driven och erfaren ledare som kan ta över stafettpinnen – som har modet och viljan att fortsätta leda vår förändringsresa. Vi erbjuder ett av Kommunsveriges mest attraktiva jobb, säger Sven Gustafsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Johan Westin kommer som tillförordnad förvalta det utvecklingsarbete som satts i gång. Ekonomichef Karin Reschke har gått in som tillförordnad ekonomidirektör.

Senast uppdaterad: 11 oktober 2023