Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ny e-tjänst för orosanmälan i Haninge kommun

Från och med den 18 september kan du som privat- och myndighetsperson göra orosanmälan för barn, unga och vuxna digitalt. Tjänsten är en del av satsningen på Första linjens socialtjänst i kommunen, med målet att vara där målgrupperna och behoven finns.

Liten flicka går i regnet med ett uppfällt paraply ovanför sig. E-tjänst orosanmälan Foto: Mostphotos

För att förenkla för dig som behöver göra en anmälan kan du nu göra den digitalt via en e-tjänst. Orosanmälan kan göras för barn, unga och vuxna som vistas och/eller är folkbokförda i Haninge kommun. Du som anmälare får en bekräftelse när du gjort en anmälan. Ärenden som skickas in efter kontorstid hanteras nästa dag. Vid mer akuta ärenden är det bättre att ta direktkontakt med socialtjänsten via telefon.  

E-tjänsten, eller den digitala orosanmälan som man också kan kalla den, är en del av Haninge kommuns arbete med Första linjens socialtjänst – en satsning på individ- och familjeomsorg inom kommunen för att komma målgrupperna närmre och erbjuda tidigare insatser. Första linjens socialtjänst infördes tidigare i vår som en del av ett övergripande arbete med Haninge kommuns socialtjänst. I Första linjens socialtjänst ingår uppdraget att ha en nära samverkan med bland annat förskola, skola, fritids, polis, region samt civilsamhälle.

Införandet av första linjens socialtjänst är första steget i ett långsiktigt utvecklingsarbete av kommunens socialtjänst. Den nya organisationen skapar även plattform och beredskap inför den nya socialtjänstlagen som väntas införas 2025. Lagen innehåller förslag om en mer lättillgänglig och förebyggande socialtjänst.

Även i fortsättningen går det bra att göra anmälan via telefon, brev, fax eller ett personligt besök i kommunhuset.
Mer information om orosanmälan och socialtjänstens arbete hittar du här.

Senast uppdaterad: 18 september 2023