Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ung briljans och glädje lyste upp Haninge i novembermörkret

Snön föll tungt i mörkret utanför Kulturhuset och skolavslutningen i juni kändes långt borta när 28 glada före detta nior tog plats i Teatern onsdag 22 november. Det var dags att belönas för hårt slit som lönat sig i mycket fina betyg.

De 28 ungdomarna fick kommunens bästa betyg i våras och mottar nu det stipendium kommunen delar ut för mycket goda studieresultat. Diplom och presentkort delades ut av skolchef Åsa Harge och grundskolnämndens ordförande Veronica Pagard. Glada och stolta familjemedlemmar applåderade utdelningen. Fem av stipendiaterna delade sedan med sig av några goda råd till dem som vill satsa på att få stipendiet i framtiden. För visst vill man gärna ha det - det var flera överens om. 

Hur gör man för att få så bra betyg?

Tuva Mcconnell, Tungelsta skola:

- Jag tycker man ska ha kul, men pressa sig själv, för det lönar sig. Det är kul när det går bra i skolan. Jag gillar att arbeta i grupp med andra och har haft bra lärare.

Erik Ragnar, Brandbergsskolan:

- Jag tror man ska försöka att verkligen bli intresserad av ämnena. Fråga mycket, ta inga genvägar utan se till att du verkligen förstår själv. Be alltid om hjälp när du inte förstår.

Hannes Johansson, Ribbyskolan:

- Jag tränar friidrott mycket så har inte pluggat massor, men kanske kör hårt när det verkligen gäller. Jag tror det är viktigt att vara med på lektionerna. Får man rekommendera en lärare vill jag nämna Göran Eriksson.

Malwina Domanska, Söderbymalmsskolan:

- Gör ditt allra bästa i skolan. Ta vara på din tid där. Man måste kämpa. Jag ville ha bra betyg som en slags säkerhet, så att alla dörrar ska vara öppna när jag vet vad jag vill studera.     

Rebecka Markusson, Ribbyskolan:

- Man måste kämpa och inte ge upp. Jag har prioriterat skolan eftersom jag tycker det är viktigt.

      

Läs mer om Haninges skolor

Vill dina barn också gå i skolan i Haninge? Läs mer om Haninges skolor

Senast uppdaterad: 29 november 2023