Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Alex Billgren är årets vinnare av Funkisfestivalen i Haninge

Vi har ett resultat! Alex Billgren är vinnaren av Haninges delfinal i Funkisfestivalen! Han kommer att representera Haninge i Funkisfestivalens semifinal som äger rum under våren 2024.

Foto: Marcus Järvinen

Det var glädje, glitter och glamour när Haninges delfinal av Funkisfestivalen ägde rum i Haninge kulturhus den 14 november. Publiken fick njuta av tio tävlande bidrag, där artisterna uppträdde tillsammans med Haninge kulturskolas festivalorkester. När kvällen var slut klev Alex Billgren upp på scenen som vinnare med sin tolkning av låten Ghostbusters, framröstad av publik och jury. I vår kommer han att representera Haninge i Funkisfestivalens semifinal, uttagningen till den stora Sverigefinalen.

- Haninges delfinal i Funkisfestivalen var en riktigt härlig och festlig kväll, en upplevelse för både publik och artister. Nu önskar vi Alex ett stort lycka till i Funkisfestivalens semifinaler under våren 2024, säger Susanne Hoflin, producent för Funkisfestivalen i Haninge. 

Juryns motivering

Årets vinnare är en riktig artist. Han går in och äger scenen. Med mycket stark inlevelse förmedlar hans glädje och vi rycks med i festen.

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer som är 15 år eller äldre med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS.

Senast uppdaterad: 16 november 2023