Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Rösta fram smartaste klimatidén

Nu börjar omröstningen i klimattävlingen Energiverkstan. Elever i årskurs fem har byggt modeller av sina klimatsmartaste tips för framtiden. Var med och rösta om vilka tre bidrag som ska gå till final genom att rösta på facebook, instagram eller på biblioteket i Handen.

Alter i form av målade kartongbitar, målade tolaettrullar, målade tomma mjölkpaket med mera som illustrerar hus, vindkraft och klimatsmarta förslag från Haninges femteklassare. Tävlingsbidrag till Energiverkstan. Foto: Therese Säfström, Haninge kommun

I år tävlar sex klasser. Modellerna är byggda i återvinningsmaterial och är knutna till ett skoltema om energi och klimat.

Rösta på det klimatsmartaste tipset

När: Röstningen pågår från onsdag den 15 mars klockan 12 till onsdag den 22 mars klockan 12.
Hur: Modellerna finns utställda på Handens bibliotek. Det går att rösta på plats med röstsedlar. Det går också att rösta på Haninge kommuns Facebooksida och på Miljöverkstans Instagram: miljoverkstan_haninge.

Uppmärksammar Earth Hour

De tre bidrag som får flest röster går vidare till en jury som avgör finalisternas pallplaceringar. Årets jury består av representanter från Världsnaturfonden WWF och Haninge kommun. Vilka representanterna är, blir offentligt i samband med prisutdelningen som äger rum fredag 24 mars, dagen innan den globala klimatmanifestationen Earth Hour. Priserna består av bidrag till klasskassan.

Kommunens naturskola Miljöverkstan

Miljöverkstan är Haninge kommuns naturskola. Det är Miljöverkstan som för tionde året i rad arrangerar tävlingen. Miljöverkstan arbetar med utomhuspedagogik och lärande för hållbar utveckling. Klassbesöken hos Miljöverkstan kompletterar den ordinarie kunskapsförmedlingen med ett upplevelsebaserat lärande. Målet är att förmedla handlingskompetens, det vill säga att ge eleverna kunskap, verktyg och vilja att agera tillsammans för att vara med och påverka sin egen och vår gemensamma situation – i det här fallet gällande ett föränderligt klimat.

Senast uppdaterad: 15 mars 2023