Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Städa Sverige och Haninges idrottsungdomar städar Haninge

Den 14 maj kommer Städa Sverige återigen att plocka skräp i Haninge kommun. Under dagen ger sig närmare 460 ungdomar från Haninges föreningsliv ut med sina gula Städa Sverige-säckar.

En ung tjej iklädd gul Städa Sverige-väst plockar skräp Foto: Josefin Warg, Städa Sverige

Sedan 2019 har idrottsföreningar vårstädat i Haninge kommun, och i år blir inget undantag. 23 föreningar, trupper och lag – allt från innebandyspelare till cheerleaders – städar varsitt område från skräp på söndag klockan 09.00-12.00.

Miljöinsatsen går ut på att lokala idrottsföreningar mot ersättning till klubbens eller lagets kassa städar ett angivet område i sin kommun. Dessutom genomgår alla deltagare en miljöutbildning inför städningen. Städningen ger en positiv miljöeffekt på såväl kort som lång sikt och innebär ett stöd till svensk idrottsrörelse. Genom samarbetet mellan näringsliv, kommun, idrottsrörelsen och Städa Sverige ser ungdomarna att det går att göra skillnad, tillsammans.

Städningen i Haninge kommun är en del av en större insats i Stockholm, som pågår fram till och med den 14 maj. Städning kommer att ske exempelvis i Stockholm stad, Nacka och Österåker.

Bakom projektet står idrottens miljöorganisation Städa Sverige tillsammans med Haninge kommun.

Om Städa Sverige

Städa Sverige är idrottens miljöorganisation, med ideella idrottsförbund som medlemmar. Läs mer om Städa Sverige på deras webbplats. 

Senast uppdaterad: 10 maj 2023