Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Sommarens kulturkollon i Haninge

I sommar kan ditt barn syssla med kreativt skapande tillsammans med nya kompisar.

En flicka gör färgglad konst Foto: Sanna Argus Tirén

Dagkollo på Kulturskolan i Brandbergen

14-15 juni, Kulturskolan i Brandbergen , Norra Kronans Gata 429

Inled sommarlovet med att testa på att spela olika instrument, dansa och skapa konst och design tillsammans med andra i din ålder. Kanske hittar du ett nytt intresse? För dig som redan spelar någonting finns också möjlighet att fördjupa dig inom just ditt instrument. 

För barn födda 2010-2013. Begränsade platser, föranmälan krävs. Sista dag för anmälan är 4 juni. Anmäl dig på Studyalong här. 

Kostnad: 200 kr (lunch och mellanmål ingår)


Konstkollo - Ta plats! 

19-21 juni, Konstverkstan i Haninge kulturhus

Under tre dagars kollo provar vi att bygga och måla stort - enormt! Vi tittar på stor konst av Alexandra Larsson Jacobson och Jakob Ojanen och experimenterar sen i verkstan med textil och färg. Vi avslutar med att visa upp vår konst i en parad runt Kulturhuset och lämnar sen konsten för en uställning i Kulturhusets foajé.

Allt är gratis och vi bjuder på fika! För barn från 8 år. Anmäl dig till
ylva.trapp@haninge.se. Drop-in i mån av plats. 


Konstkollo - Magiska klubben

2-5 augusti, Rudans friluftsområde

Kom till ett fyra dagars konstkollo med två konstpedagoger. Vi utgår från sandstranden vid Rudans friluftsområde - du får prova att gjuta gips och skapa solskulpturer i sanden. Kanske hittar du en skatt att smycka ditt konstverk med? Tillsammans gör vi en utomhusutställning bland träden som visas för publiken lördagen 5 augusti.

Allt är gratis och vi bjuder på fika! För dig mellan 8 och 14 år. Anmäl dig till ylva.trapp@haninge.se. Drop-in i mån av plats


Fler lovaktiviteter i Haninge

Du vet väl att det händer massor av kul i Haninge under sommarlovet? Få tips på fler aktiviteter för barn och unga här. 

Senast uppdaterad: 30 maj 2023