Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Gudöbrobron är på plats och öppen igen

Under fredagen den 15 december invigdes och öppnades den efterlängtade gångbron för passage över Gudöbroleden mellan Mårtensberg och Söderby. Bron som varit saknad sedan sommaren 2022 lyftes på plats under natten den 4 december och är nu öppen för allmänheten igen.

Efter en påkörningsskada sommaren 2022 togs den skadade gångbron över Gudöbroleden bort. Sedan dess har arbete pågått för att ersätta bron. Under hösten 2023 har förberedande arbete på plats skett för att höja brostöd och landfästen. 

– Jag är så glad över att vi nu även har denna efterlängtade gångbro på plats. För ett par veckor sedan öppnade vi ju bron över till Rudan och så idag denna bro. Det har varit fullt fokus på att kunna öppna båda innan julhelgen. Mina medarbetare har gjort ett fantastiskt fint jobb och det känns skönt att kunna erbjuda en trygg och säker väg över Gudöbroleden igen, säger Jessica Öhr Hellman, enhetschef projekt och genomförande, park- och teknikavdelningen på Haninge kommun.

Senast uppdaterad: 19 december 2023