Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Succé för Jordbrofestivalen

Omkring 3 000 besökare och en riktig familjefest. Förra helgen samlade Haninge kommun och flera lokala organisationer stora delar av Jordbro till festival. Och vilken succé det blev!

Pojkar i fotbollskläder tar emot pris på scen. Prisutdelning i Birger Jensen Cup på scen tillsammans med Panetoz. Foto: Göran Lidbrink

Panetoz och lokala artister uppträdde på scen och i Höglundaparken kunde besökarna bland annat testa gaming, hinderbana och femkamp. Under dagen pågick också fotbollsturneringen Birger Jensen Cup. Totalt besökte omkring 3 000 personer festivalen.

Kommun och organisationer i samarbete

Allt gjordes möjligt genom samarbete mellan kommunen och andra aktörer och organisationer.

Jordbrofestivalen arrangerades tillsammans med bland andra föreningen Jordbrobarn och Rädda Barnen. Bland andra IFK Haninge, Skutans gård och Haninge kommuns ungdomsverksamheter anordnade aktiviteter. Och i minglet syntes både kommunens förebyggarteam och polisen. Föreningen Jordbro i samverkan, som Haninge bostäder är med och driver, hade ett eget tält.

”Goda krafterna är starkast”

Det blev en dag fylld av glädje, kultur och fest – och en påminnelse om att vi bygger ett tryggt och trivsamt Haninge tillsammans.

– De goda krafterna i samhället är alltid starkast. I Jordbro samlades 3 000 dansande, lekande och glada människor. Jag vill skicka ett stort och kärleksfullt tack till alla som bidragit till årets festival, säger Göran Lidbrink som varit projektledare från kultur- och fritidsförvaltningen i Haninge.

Senast uppdaterad: 29 augusti 2023