Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Båtsmansskolan läggs ner

Till höstterminen 2023 kommer Båtsmansskolan att läggas ner. Det bestämde Haninge kommuns politiska majoritet under ett möte i grundskolenämnden onsdag den 19 april.

Fasaden på skolan. Foto: Olof Holdar

Anledningen är att skolan har för få elever och därmed haft dålig ekonomi under flera år. Detta gör att eleverna inte får förutsättningar till en likvärdig utbildning.

Eleverna som ska börja i årskurs 1–6 höstterminen 2023 har blivit erbjudna att börja på nya Vega skola som står klar till höstterminen. Barn som skulle ha börjat i förskoleklass på Båtsmansskolan har blivit erbjudna plats på Vendelsömalmsskolan.

Att Båtsmansskolan läggs ner har lett till många frågor som till exempel: Varför ska skolan läggas ner? Hur säker är skolvägen till nya Vega skola? Hur ser skolgården på nya Vega skola ut? Fler frågor och svar på dessa frågor har vi sammanställt på sidan haninge.se/batsmansskolan

Senast uppdaterad: 21 april 2023