Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Fokus på hbtqi-frågor under Regnbågsveckan i Haninge

För femte året i rad anordnas Regnbågsveckan i Haninge, för att slå ett slag för alla människors rätt att definiera sig själva och sina liv och för att uppmärksamma hbtqi-frågor och hbtqi-personer. Årets Regnbågsvecka äger rum den 17 till 23 april.

En Pride-flagga vajar i vinden med blå himmel i bakgrunden Foto: Mostphotos

Regnbågsveckan i Haninge slår ett slag för alla människors rätt att definiera sig själva och sina liv och syftar till att uppmärksamma hbtqi-frågor och hbtqi-personer. Årets Regnbågsvecka äger rum 17-23 april, och arrangeras av biblioteken i Haninge tillsammans med Haninge kultur, Ekens gård, Ung 137, Träffpunkterna i Haninge och ABF Södertörn.

Ur programmet

  • Möt My Bergström, översättaren av den populära Heartbreaker-serien. Hon berättar om hur det är att jobba med en hbtqi-serie som betyder så mycket för så många och hur det går till när man översätter tecknade serier och böcker. 
  • Booktok Book Club för ungdomar. Vi träffas och pratar om en bok med hbtqi-tema och som dessutom är en av de mest populära böckerna på TikTok, ”The Song of Achilles” av Madeline Miller.
  • Sagostund med Drag Queen Story Hour. Här har fantasin och sagan inga normer eller gränser. På våra sagostunder med Drag Queen Story Hour får världen vara precis så olik, stor och kärleksfull som den faktiskt är.
  • Filmvisningar på Tallhöjdens träffpunkt och på biblioteket i Brandbergen. 
  • Regnbågspyssel
  • Tävlingar

Läs mer om programpunkterna och se hela programmet här.

Senast uppdaterad: 13 april 2023