Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge kommun håller i den internationella skolkonferensen researchED Scandinavia 2023

Haninge kommun kommer för sjätte gången stå värd för den prestigefyllda internationella skolkonferensen researchED Scandinavia 2023. På konferensen medverkar nationella och internationella framstående talare inom skolutveckling. Konferensen riktar sig till alla som är intresserade av den senaste forskningen inom skola och pedagogik. Nytt för i år är att ett flertal föreläsningar vänder sig till vårdnadshavare.

"" Foto: Mostphotos

Talarlistan innehåller imponerande namn som bland annat:

  • Maria Jelmini, författare och vetenskapsjournalisten på SvD
  • Paul Kirschner, professor
  • Barbara Wasson, professor
  • Arnold Pears, professor
  • Emma Leijnse, författare och journalist
  • Elisabet Nihlfors, professor
  • Haninge kommuns praktiknära forskningsprojekt K-ULF

Konferensen spänner över det mest intressanta som händer inom skolan just nu, bland annat: Chat-GPT, praktiknära forskning, internationalisering, kognitiv psykologi, studiestrategier, learning analytics, ämnesdidaktik, lärares kompetensutveckling och välmående.

– Det är väldigt roligt att vi kan fortsätta vårt samarbete med researchED och det ger oss ett tillfälle att lyfta fram vårt forsknings- och utvecklingsarbete och lära av andra. Det är hedrande att så många vill komma hit och medverka, säger Henrik Lindh, utbildningsdirektör i Haninge kommun. 

Konferensen äger rum den 6 maj på Fredrika Bremergymnasiet.

För mer information och bokning av biljetter haninge.se/researched

Om researchED

Organisationen researchED är en ideell lärardriven organisation som har sitt ursprung i Storbritannien och startades av Tom Bennett och Hélène Galdin-O’Shea, båda med mångåriga erfarenheter som lärare i Storbritannien. Den första konferensen hölls i London 2013 och har sedan dess spridits vidare och drivs fortfarande med hjälp av samarbetspartners runt om i världen, som Amsterdam, Philadelphia och Kapstaden och i Haninge kommun.

Kontakt

Eva Hartell
Projektledare researchED, forskningsledare och lektor
eva.hartell@haninge.se

Senast uppdaterad: 13 april 2023