Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vad gör din tonåring på Halloween?

Den kommande helgen firar många av Haninges ungdomar Halloween. Föräldrar känner ibland en oro inför firandet då vi vet att det är en kväll då risken ökar för att tonåringar far illa på grund av tobak, alkohol och droger.

Flera tända ljus dekorerade med fladdermöss av papper och leksaksspindlar, två halloweenpumpor med spindlar på och en vas med dekorationsspindelnät och pappersfladdermöss Foto: Mostphotos.com

Att du som är förälder är viktig råder det ingen tvekan om. I undersökningar har man sett att tonåringar faktiskt bryr sig om vad föräldrar säger, även om det inte alltid verkar så.

Ett konsekvent nej till tobak, alkohol och droger från föräldrar har visat sig vara en gräns som tonåringar inte bara förväntar sig – utan även drar sig för att passera.

Vad ska ditt barn göra i helgen? Vilka ska hen umgås med? Prata med andra föräldrar om tider när barnen ska vara hemma och förklara tydligt vad du tycker är okej eller inte kring alkohol och droger.

Råd om alkohol, droger och tonåringar finns på

Tonårsparlören på IQ.se

Foraldralinjen/

Cannabishjalpen

Trygghetsvandring på Halloween

Under fredagskvällen den 28 oktober har Haninge kommun en samordnad trygghetsinsats tillsammans med socialtjänstens förebyggarteam, fältassistenter och polis. Vi kommer att röra oss ute i kommunen och besöka platser där ungdomar brukar träffas.

Här kan du läsa mer om om den föreningsdrivna trygghetsvandringen

Kontakt under kvällen

Om du behöver hjälp eller råd kring ditt barn eller vill lämna tips under kvällen är du välkommen att ringa:

Kommunens fältassistenter 08-606 96 60
Polisen 114 14 eller 112
Socialjouren 020-70 80 03

Senast uppdaterad: 26 oktober 2022