Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Anders Wink ny näringslivschef i Haninge

Den 1 december tillträder Anders Wink som ny näringslivschef i Haninge kommun. Han kommer närmast från jobbet som VD för Sophiahemmet Rehab Center och har på meritlistan både lång erfarenhet av affärsutveckling och ledning inom näringslivet samt erfarenhet av kommunala näringslivsfrågor.

Anders Wink ny näringslivschef Foto: Lars Bredenberg

– Jag hälsar Anders Wink varmt välkommen till rollen som näringslivschef i Haninge kommun. Haninge har en stark tillväxt i utvecklingen från förort till stad och i rollen som näringslivschef kommer Anders att bidra med ett starkt fokus på affärsutveckling och förändringsledning, säger Anna Berglund, direktör för avdelningen Omvärld och utveckling, Haninge kommun.

– Jag ser fram emot att arbeta med näringslivs- och arbetsmarknadsfrågor med ett särskilt fokus på nyetableringar, inom ramen för Haninges satsningar på tillväxt. I det arbetet kommer mina tidigare erfarenheter från såväl det privata näringslivet som kommunal verksamhet att komma väl till pass, säger Anders Wink.

Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och är utpekad som en av åtta regionala stadskärnor i länet. Haninge bygger en ny stadskärna, ny företagspark, och en mängd nya bostäder.

Läs mer om näringsliv i Haninge här

 

Senast uppdaterad: 26 oktober 2022