Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Susanne Eklund är årets vinnare av Funkisfestivalen i Haninge

Vi har ett resultat! Susanne Eklund är vinnaren av Haninges delfinal i Funkisfestivalen! Hon kommer att representera Haninge i Funkisfestivalens semifinal som äger rum under våren 2023.

Det var glädje, glitter och glamour när Haninges delfinal av Funkisfestivalen ägde rum i Haninge kulturhus den 15 november. Publiken fick njuta av tio tävlande bidrag, där artisterna uppträdde tillsammans med Haninge kulturskolas festivalorkester. När kvällen var slut klev Susanne Eklund upp på scenen som vinnare med sin tolkning av låten Yeah, yeah, wow, wow av Martin Svensson, framröstad av publik och jury. I vår kommer hon att representera Haninge i Funkisfestivalens semifinal, uttagningen till den stora Sverigefinalen.

- Haninges delfinal i Funkisfestivalen var en riktigt härlig och festlig kväll, en upplevelse för både publik och artister. Nu önskar vi Susanne ett stort lycka till i Funkisfestivalens semifinaler som hålls på Nalen i Stockholm under våren 2023, säger Susanne Hoflin, producent för Funkisfestivalen i Haninge. 

Juryns motivering

För inlevelse, taktfasthet och ett bra låtval.
En artist som äger från första stund.
Känns självklar på scenen och når publiken till sista bänkraden!

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer som är 15 år eller äldre med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS.

Senast uppdaterad: 16 november 2022