Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Beställ vinterns resor med färdtjänst i god tid

Just nu är det längre handläggningstider och högt tryck på färdtjänsten i Stockholmsområdet inför vintern. Resenärer uppmanas därför att beställa resor i så god tid som möjligt och att resa på mindre attraktiva dagar om möjligt.

En gul rullstolstaxi står parkerad Foto: Mostphotos

Svårare att få fram julresor

I år kommer det att vara svårare att få fram tillräckliga resurser för julens resor för både färdtjänst och riksfärdtjänst. Detta eftersom tågoperatörerna lider av personalbrist och kör färre tåg än vanligt, vilket ger färre bokningsbara platser. Taxibolagen i Stockholm har också akut chaufförsbrist och begränsade resurser.

Färdtjänsten gör sitt yttersta för att hjälpa alla resenärer med resor under julhelgerna men vill förvarna dig som planerar att resa om att det kan bli stora tidsjusteringar, längre restider och mer samplanering på resorna än normalt. Du som har ett beslut om färdtjänst eller riksfärdtjänst rekommenderas att boka din resa i så god tid som möjligt.

Längre handläggningstider

Just nu är det längre handläggningstid än vanligt för nya beslut om färdtjänst och riksfärdtjänst, mellan 7–8 veckor.

De längre handläggningstiderna beror på en ovanligt hög ansökningsgrad i Stockholmsområdet. Färdtjänsthandläggarna arbetar så effektivt som möjligt för att återigen komma tillbaka till kortare handläggningstider.

Senast uppdaterad: 11 november 2022