Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

32 ungdomar belönades för goda studieresultat

Grund- och förskolenämnden delade den 10 november ut stipendium för mycket goda studieresultat i grundskolan.

Diplomutdelning - stipendium för goda studieresultat i Haninge kommun Foto: Mostphotos

Ungdomarna, som gått i både kommunala och fristående skolor i Haninge kommun, fick minst 325 meritpoäng av 340 möjliga i slutbetyg när de slutade nian i våras. Under utdelningen fick var och en av de 32 stipendiaterna ett diplom samt ett presentkort på 2 500 kr för sina insatser.

Tobias Hammarberg, ordförande i grund- och förskolenämden, samt Jannica Andreasson, verksamhetschef för grundskolan, var på plats för att gratulera eleverna.

- Nyfikenheten till att lära nytt och att också lära om är en egenskap att vårda. Den som är nyfiken på att förstå en ständigt föränderlig omvärld och sina medmänniskor kommer att ha lättare att navigera mot sina livsmål, men också bättre möjligheter att hjälpa andra att nå deras. Med en god förståelse för hur det vi möter i våra liv förhåller sig så kan vi ta oss an utmaningar med ett större lugn och mindre oro. De elever som här har visat prov på denna nyfikenhet till lärandet har givit sig själva möjligheten till friheten att i högre grad själva välja vilka vägar de vill färdas på och deras livsresa kommer med stor sannolikhet ha färre gupp och snirkliga omvägar. Behåll nyfikenheten och låt den gärna smitta av sig! Ni är föredömen som är väl värda att hyllas, säger Tobias Hammarberg.

- Det är glädjande att få belöna så många elever med detta stipendium. De har med nyfikenhet och stort engagemang tagit sig an sina studier, säger Jannica Andreasson.

Utdelningsceremonin hölls i Kulturhuset där ungdomarna bjöds på förfriskningar.

Senast uppdaterad: 28 februari 2024