Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Svartsjuka är inte romantiskt

Var fjärde kvinna i åldern 16–24 år uppger att hon utsatts för våld av en partner eller före detta partner. Trots att unga är utsatta för våld i partnerrelationer i högre grad än vuxna är det något vuxenvärlden ibland inte ser. Kampanjen "Svartsjuka är inte romantiskt" uppmärksammar och synliggör killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer.

Illustration: En kniv genom ett hjärta Foto: svartsjukaarinteromantiskt.se

Haninge kommuns relationsvåldsteam arbetar med och sprider kampanjematerialet bland annat på skolor i Haninge. Du som arbetar med ungdomar och föräldrar får gärna ta del av materialet och sprida vidare.

Syftet med kampanjen är att väcka eftertanke hos ungdomar, att de ska fundera över hur deras relationer ser ut och vad som egentligen är en bra relation och inte. Det handlar både om att förebygga våld och om att upptäcka de som redan är utsatta eller som utsätter någon för våld.

Råd, stöd och hjälp

På webbplatsen www.svartsjukaarinteromantiskt.se finns information och stöd både till unga som utsätts för våld och unga som utövar våld. Även du som arbetar med ungdomar hittar mycket bra information på sidan.

På stödsidan ungarelationer.se kan unga chatta anonymt.

Om kampanjen

Kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt har tagits fram av organisationen ungarelationer.se tillsammans med ungdomar i högstadiet och gymnasiet.  Bakom kampanjen står Jämställdhetsmyndigheten, länsstyrelserna och ungarelationer.se

Kampanjematerial

Kontakt

Relationsvåldsteamet: 08-606 91 40 rvt@haninge.se
Haninge ungdomsmottagning: 08-123 383 00
Stödcentrum för unga brottsutsatta: 08-606 86 44

Senast uppdaterad: 10 mars 2022