Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu tar vi upp sanden från gatorna och hjälper våren lite på traven

Ett säkert vårtecken i Haninge är när gruset äntligen börjar sopas upp från våra vägar. Nu är städningen igång med start i de centrala delarna av Haninge. Prioritet ligger på gång- och cykelvägarna så att vi äntligen kan få ta fram cykeln, sparken eller bara ta en promenad i solen utan att få grus i skorna. Städningen beräknas pågå fram till mitten av maj.

Jeansklädda ben med vita gympaskor står på en grusig gångbana Foto: Mostphotos

När gång- och cykelvägarna är klara så fortsätter vi till bostadsområdena i våra kommundelar och under påsklovet så fokuserar vi på att städa runt skolgårdarna.

Det kommer att ta tid att hinna igenom alla gator, men vi jobbar på så fort vi kan och hoppas att ni har överseende med gruset ett litet tag till. 

Du kan hjälpa oss genom att i största möjliga mån parkera din bil på egen parkeringsplats om du ser att vi är på gång med våra maskiner i ditt område och såklart att respekera parkeringsförbud och tillfällig skyltning. På så sätt kan vi utföra vårt arbete på bästa sätt.

Läs mer om hur vi jobbar kring sandupptagningen och i vilken ordning vi sopar i våra kommundelar

Senast uppdaterad: 29 mars 2022