Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kravet på att nya medarbetare ska vara vaccinerade mot covid-19 tas bort

Haninge kommuns tidigare krav på att alla som nyrekryteras inom vård- och omsorgsnära yrken ska kunna visa upp vaccinpass för covid-19 upphävs från och med den 1 april.

En person med plasthandskar håller i en äldre persons händer Foto: Mostphotos

I februari fattade kommunstyrelsen beslut om att upphäva kommunens generella vaccinationskrav som gällde samtliga nyrekryteringar, men undantog då arbetssökande inom vård och omsorg med omsorgsnära arbetsuppgifter.

Kommundirektören fick samtidigt i uppdrag att, i dialog med kommunstyrelsens ordförande, följa frågan och att upphäva kravet på vaccination även inom vård- och omsorg när behovet inte längre bedömdes kvarstå.

- Jag har haft en dialog med kommunstyrelsens ordförande och vi anser det inte längre rimligt att ha kvar kravet på vaccination mot covid-19 för att bli anställd i Haninge kommun för någon yrkesgrupp. Vi bygger beslutet på att riksdagen inte längre anser att covid-19 är en allmänfarlig eller samhällsfarlig sjukdom, säger Magnus Gyllestad kommundirektör Haninge kommun.

Beslutet om att ta bort kravet på vaccination mot covid-19 för nyanställning inom vård och omsorg i Haninge kommun gäller från och med den 1 april 2022.

För samtliga medarbetare inom vård och omsorg gäller fortsatt de vårdhygieniska riktlinjer och den skyddsutrustning som Smittskydd Stockholm rekommenderar.

Senast uppdaterad: 31 mars 2022