Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nya satsningar på finsk service inom äldreomsorgen

Det finska språket har ett förstärkt skydd i Haninge kommun. Därför satsar kommunens äldreomsorg nu på ännu mer service på finska och erbjuder både telefonservice och träffpunktsverksamhet för finsktalande medborgare.

Finlands flagga Foto: Mostphotos

Sedan 2010 är Haninge kommun ett så kallat förvaltningsområde för finska språket. Det betyder att språket har ett förstärkt skydd och att du ska kunna använda finska i din kontakt med kommunen. Som ett led i detta arbete startar social- och äldreförvaltningen nu upp telefonservice på finska för äldreomsorgsfrågor samt återupptar träffpunkter för seniorer på finska.

- Det känns verkligen bra att kunna ha en rak linje in till kommunen där bemötandet sker på finska, säger Sanna Rantamäki, minoritetsstrateg på kommunen.

Finsk telefonservice

Du som är finskspråkig och har frågor om äldreomsorg och seniorverksamhet i Haninge kommun kan ta kontakt med social- och äldreförvaltningens telefonservice på finska.

Telefonservicen har öppet på tisdagar klockan 13-15 och onsdagar klockan 9-11 och nås på 08-606 77 37. Det går också bra att mejla till infofinska@haninge.se 

Träffpunkter på finska

På kommunens träffpunkter för äldre erbjuds aktiviteter och gemenskap tillsammans med andra seniorer. Nu startar vi återigen upp träffpunktsaktiviteter på finska för Haninges seniorer.

Vi håller till på Tallhöjdens träffpunkt, Runstensvägen 13, och öppettiderna är måndagar och onsdagar klockan 12-16. Första mötet är onsdagen den 23 mars.

Senast uppdaterad: 22 mars 2022