Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu kan du upptäcka konsten i din omgivning med hjälp av app

I Haninge finns många offentliga platser med konst, där konsten får ta plats i vardagsmiljöer där människor bor och verkar. Nu samlas dessa konstverk i appen Upptäck konsten.

En mobiltelefon som visar appen Upptäck konsten Foto: Stockholms läns museum

Den 2 juni lanseras Haninges offentliga konst i appen Upptäck konsten. I appen får användaren lära sig mer om både konstverk och konstnär.

- Alla kanske inte lägger märke till att det finns konstverk på platser de passerar. Lysande lav på stenar eller en flyttkartong med drömmar i en gränd. Varje konstverk rymmer en berättelse, om platsen eller om de som vistas där. Appen blir ett sätt att få veta mer om tankarna bakom konstverken, säger Anna Ahlstrand, intendent för den offentliga konsten i Haninge kommun.

Om appen Upptäck konsten

Appen Upptäck konsten drivs av Stockholms läns museum tillsammans med länets kommuner. Förutom att ta del av Haninges konst kan användaren lära sig mer om konst i Huddinge, Lidingö, Nacka, Södertälje, Solna, Täby, Upplands-Bro, Värmdö och Österåker. Ladda ner appen på App Store eller Google Play.

Lanseras med konstvandring

Haninges del i appen lanseras med en konstvandring den 2 juni kl 17.00 -18.30. Anna Ahlstrand och Rebecka Walan, intendent på Stockholms läns museum, berättar om några av verken som går att hitta i appen. Vi avslutar med att bjuda på fika i Eskilsparken. Samling i Foajén, Kulturhuset i Handen.

Senast uppdaterad: 31 maj 2022