Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu kan du nominera till Haninge arkitekturpris 2022

Har du en favoritbyggnad, en tillbyggnad, ett torg eller kanske en lekplats i Haninge som du tycker har blivit väldigt bra? Så bra att du tycker det bör inspirera andra och ha en möjlighet att vinna Haninge arkitekturpris i år? Fram till den 19 juni kan du nominera din favorit på haninge.se/arkitekturpris.

Haninge kommun uppmärksammar god arkitektur genom Haninge arkitekturpris. Fram till den 19 juni kan allmänheten nominera sina favoriter inom kategorierna byggnader, tillbyggnader och offentliga platser. Det kan till exempel vara en ny byggnad, lekpark eller ett torg som färdigställts mellan 2019-2021.

– 50 år efter det att Haninge kommun bildades är vi nu mitt inne en av de mest intensiva utvecklingsfaserna i vår historia. Det byggs redan mycket i dag och det kommer byggas ännu mer och då är det viktigt att det vi bygger har stora kvaliteter och skapar trivsel och stolthet. Haninge arkitekturpris är ett sätt att lyfta de där riktigt bra arkitekturprojekten, allt från bostäder och skolor till parker och platser, säger Andreas Paulson, stadsarktitekt Haninge kommun.

Du kan nominera din favorit på haninge.se/arkitekturpris fram till den 19 juni.

Utifrån de inkomna nomineringarna utser en jury tre stycken bidrag där allmänheten har möjlighet att rösta. Röstning sker under september och oktober månad på haninge.se/arkitekturpris och den slutliga vinnaren koras i november.

Senast uppdaterad: 2 maj 2022