Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Få tips på hemberedskap – träffa Civilförsvarsförbundet den 31 maj i Haninge kulturhus

Klarar du dig i en vecka utan el, värme och vatten? Vid en kris kommer hjälpen från samhället först gå till dem som bäst behöver den. Därför måste de flesta vara beredda på att kunna klara sig själva ett tag. Med rätt förberedelser innan krisen kommer kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som har hänt.

På Civilförsvarsförbundet Haninges informationskväll – Förbered dig innan krisen kommer – får du bland annat tips på vad du kan lägga ner i din krislåda. Foto: Mostphotos.se


Kris eller inte – det är alltid viktigt att ha så kallad hemberedskap och planera för hur du ska kunna ordna mat, vatten, värme och kommunikation för att klara vardagen för dig och din familj. Läs mer om hur du förbereder dig inför en kris

Träffa Civilförsvarsförbundet på temat Förbered dig innan krisen kommer

Civilförsvarsförbundet i Haninge bjuder in till en kväll med praktiska tips om hur du kan göra enkla förberedelser som gör dig tryggare om vanliga samhällsfunktioner ligger nere. Eftersom alla medborgare behöver kunna klara sig själva den första veckan vid en kris är det viktigt att möta fem grundbehov: mat, vatten, sömn, värme och information.

Datum: Tisdagen den 31 maj
Tid: Mellan klockan 14:00-20:45. 
Plats: Kulturhuset, Poseidons torg 8, Handen.

Program

  • 14:00-18:45 Bra-att-ha saker om krisen kommer visas och hur man kan förbereda sig.
  • 19:00-20:00 Instruktören Mikael Olergård informerar om konsekvenser av olika händelser och vad som är viktigt att tänka på. Här kan du passa på att ställa frågor. 

Eventet är gratis, öppet för alla och är ett samarbete mellan Haninge Civilförsvarsförbund och Haninge kommun. Varmt välkommen!

Broschyren Om krisen eller kriget kommer

I broschyren Om krisen eller kriget kommer, som tagits fram av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), kan du läsa om hur vi kan bli bättre förberedda på allt från allvarliga olyckor, extremt väder och it-attacker till militära konflikter. Broschyren finns på lättläst svenska, punktspråk och teckenspråk och går även att lyssna på.

Här nedan finns broschyren Om krisen eller kriget kommer på olika språk:

Senast uppdaterad: 25 maj 2022