Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ny förvaltningsdirektör för social- och äldreförvaltningen

Den 3 oktober 2022 tillträder Lotta Wigen som ny förvaltningsdirektör för social- och äldreförvaltningen i Haninge kommun. Lotta efterträder nuvarande förvaltningsdirektör Siw Lidestål, som går i pension i höst.

En glad kvinna med blont axellångt rakt hår vid skrivbord med datorskäm. Lotta Wigren Foto: Huddinge kommun

– Haninge kommun har en stark tillväxt och genomgår en stor förändring i ambitionen att gå från förort till stad. I det utvecklingsarbetet spelar social- och äldreförvaltningen viktig roll för att skapa ett meningsfullt liv med god service för de som bor och verkar i Haninge. Därför är jag glad att välkomna Lotta Wigen som med sin erfarenhet av både sakfrågor och förändringsledning kommer att bli en viktig del i vårt arbete här i Haninge säger Magnus Gyllestad, kommundirektör

Lotta har en lång och gedigen bakgrund inom den kommunala sektorn och är en erfaren och inspirerande ledare. Hon kommer närmast från Huddinge kommun där hon varit socialförvaltningsdirektör.

– Det tilltalar mig att det finns ett så tydligt uppdrag i Haninge kommun att jobba utifrån ett helhetsperspektiv – att social- och äldreförvaltningen tillsammans med kommunens alla delar bidrar till en hållbar utveckling i Haninge. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla verksamheterna, tillsammans med chefer och medarbetare, för att ge bästa möjliga service till Haninges invånare och stå väl rustade inför framtidens ökande behov av välfärd, säger Lotta Wigen.

Lotta Wigen tillträder den 3 oktober. Siw Lidestål, nuvarande förvaltningsdirektör går i pension den 1 november. Under de sista veckorna kommer Siw att ha rollen som "senior advisor".

Senast uppdaterad: 20 juni 2022