Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Välkommen på föräldraföreläsning: ”Utsatthet och våld i ungas nära relationer”

Hur kan vi som föräldrar upptäcka och förebygga våld och samtidigt stötta våra barn? Våld utövas i minst var fjärde ung partnerrelation och påverkar både den utsattas och förövarens liv. Vuxna ser inte våldet och de unga står ofta ensamma utan stöd eller hjälp.

Vuxen kvinna håller om ung tjej Foto: Mostphotos.se

Mikis Kanakaris har arbetat med unga våldsutövare och utsatta sedan början på 1990-talet och har idag fokus på unga, stödsökande förövare i partnerrelationer. Han är verksamhetsutvecklare och coach på Stiftelsen 1000 Möjligheter och den nationella stöd- och kunskapsplattformen Ungarelationer.se.

Föreläsningen visar forskningsläget om våld i ungas partnerrelationer och vi får höra de ungas röster - både utsatta och förövare. Föreläsningen avslutas med vägledning i hur vi som föräldrar bättre kan upptäcka våldet och hur vi kan agera förebyggande för att driva en positiv förändring och hjälpa våra barn och unga. Föreläsningen avslutas med en frågestund.

När: Onsdag 16 november 2022

Tid: 18.30-20.00

Plats: Fredrika Bremergymnasiets aula, Dalarövägen 64, Handen

Arrangör: Haninge kommun och Svenska kyrkan i Haninge

Föreläsningen är kostnadsfri, ingen föranmälan krävs.

Läs mer om våra föräldraföreläsningar här

Senast uppdaterad: 9 november 2022