Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Västerhaninge träffpunkt flyttar till ny lokal och utökar sina öppettider

I vår flyttar träffpunkten för seniorer i Västerhaninge in i Svenska kyrkans församlingshem. Tack vare samarbetet med kyrkan får träffpunkten både större lokaler och generösare öppettider. I den nya lokalen kommer verksamheten nämligen ha öppet tre dagar i veckan istället för två och vara öppen under dagtid istället för kvällstid.

Utsidan av Västerhaning församlingshem Träffpunktens nya lokaler i Västerhaninge församlingshem Foto: Catharina Fredrikson

Den 7 mars öppnar kommunen, i samarbete med Svenska kyrkan, den nya träffpunkten i Västerhaninge. Verksamheten kommer då flytta in i centrala lokaler i Västerhaninge församlingshem på Kyrkvägen 7. Träffpunkten kommer drivas av kommunens personal i samarbete med Svenska kyrkan.

I församlingshemmet kommer du som senior bland annat att kunna gympa och fika ihop med andra. Samtidigt får träffpunkten större lokaler och dessutom utökar vi öppettiderna så att områdets seniorer återigen kan träffas under dagtid.

Västerhaninge träffpunkt har under hösten varit öppen måndagar och torsdagar klockan 16-19 men i och med flytten kommer vi istället att kunna hålla öppet måndag-onsdag klockan 10-15.

– Det är glädjande att vi åter kommer att kunna erbjuda en träffpunkt med bättre öppettider i Västerhaninge. Det har varit svårt att hitta lämpliga lokaler centralt i området. Jag är så glad att Svenska kyrkan erbjuder möjligheten till samarbete i sina församlingslokaler och ser nu fram emot att flyttlasset kan gå, säger Maria Willix på social- och äldreförvaltningen.

Västerhaninge träffpunkt fortsätter ha öppet i nuvarande lokal på Ringvägen 4 tills flytten sker.

Läs mer om Västerhaninge träffpunkt. 

Fakta om träffpunkterna

Social- och äldreförvaltningen i Haninge kommun har sex träffpunkter för dig som är över 65 år i Västerhaninge, Jordbro, Dalarö, Handen, Vendelsö och Brandbergen. På träffpunkterna erbjuder vi olika aktiviteter såsom gemenskap med andra, fika, gymnastik eller andra aktiviteter som efterfrågas.

Senast uppdaterad: 18 februari 2022