Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ny väntsal vid Årsta brygga är klar

Den 24 februari 2022 invigdes en ny väntsal vid Årsta brygga. Den efterlängtade väntsalen har finansierats till lika delar av Haninge kommun och Region Stockholm, och byggts av Utö Företagarförening.

Den nya väntsalen vid Årsta brygga Den nya väntsalen vid Årsta brygga står klar Foto: Johan Gustafsson, G40 Studio

Den nya väntsalen vid Årsta brygga är färdigbyggd och står nu redo på Trafikverkets betongkaj för pendlare, besökare och skärgårdsbor, inte minst inför vårens och sommarens ökade trafik mellan Utö och fastlandet.

– Väntsalen är ett välkommet lyft för Årsta brygga. Platsen är en viktig knytpunkt för kommunen och en port mot Stockholms skärgård för tusentals besökare och resenärer, men också för boende och de många lokala företagen på Utö, säger Julika Lamberth, näringslivschef i Haninge kommun.

Efterlängtad av skärgårdsbor, pendlare och besökare

Årsta brygga är en naturlig port mot Stockholms skärgård, mellan bland annat Utö och Haninges fastland. Bryggan ligger vid Årsta havsbad med flera stränder, butiker och restauranger, som därför blir ett mycket välbesökt område under sommaren. Den nya väntsalen, som nu står färdig på Trafikverkets betongkaj, har varit efterlängtad länge av såväl skärgårdsbor, pendlare och besökare som av det lokala näringslivet på Utö.

Haninge kommun, Region Stockholm och Utö Företagarförening i samarbete

Haninge kommun och Region Stockholm träffade en överenskommelse 2020 tillsammans med Utö Företagarförening, om en lösning för en enklare väntsal på Trafikverkets betongkaj vid Årsta brygga. Projektet har finansierats till lika delar av Haninge kommun och Region Stockholm. Utö Företagarförening har ansvarat för att bygga den nya väntsalen.

Senast uppdaterad: 25 februari 2022