Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Är du som barn orolig för krig? Information till dig som ung

Det som händer i Ukraina just nu kan ge många tankar och du som ung och barn kanske har frågor eller känner dig orolig, det är naturligt att känna så. Det finns information till dig som kan ge lite svar på vad som händer i världen och vad svenska myndigheter och kommuner gör just nu. Och även information var du kan vända dig om du behöver hjälp.

Flicka sitter med ansiktet i handen och tänker. Information till dig som barn och ung Foto: Olof Holdar

På krisinformation.se kan du alltid hitta information om det som är aktuellt för oss som lever i Sverige. De förmedlar information i samband med en kris eller allvarlig händelse. Där finns information till dig som är ung. Gå in på https://lilla.krisinformation.se/

Det är viktigt att komma ihåg att försöka läsa trovärdiga informationskällor som krisinformation.se och läsa och lyssna på nyheter på till exempel Sveriges Radio och SVT. Det sprids en del information som inte stämmer, så kallad desinformation, på exempel via TikTok. Prata gärna med en vuxen om den typen av nyheter. 

I programmet Juniornyheter på Sveriges Radio finns radionyheter till dig som ung www.sverigesradio.se/juniornyheterna

I Lilla Aktuellt på SVT får du också nyheter till dig som är ung www.svtplay.se/lilla-aktuellt

Om du är orolig och behöver prata med någon kan du ringa Bris på 116 111, eller 0771-50 50 50.


Och prata gärna med dina vänner, föräldrar och andra vuxna om hur du känner och mår.

Senast uppdaterad: 3 januari 2023