Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

”En vecka fri från våld” – en del av kommunens trygghetsskapande arbete

"En vecka fri från våld" är en återkommande, nationell kampanj och aktivitetsvecka med syfte att synliggöra det förebyggande arbetet mot våld. I år äger veckan rum 21-27 november.

Illustrerad hand som säger stopp

I Haninge är ”En vecka fri från våld” en del av kommunens trygghetsskapande arbete och arrangeras i nära samverkan med lokala föreningar, Svenska kyrkan i Haninge och polisen. I år har vi valt att uppmärksamma veckan genom ett stort antal aktiviteter som föreläsningar, panelsamtal, utställningar och filmvisningar.

Utdrag ur programmet:

24 november

Filmvisning och ungdomspanel, ”My life my lesson”.
Var: Haninge kulturhus, Poseidons torg 8
Tid: 18.30, drop-in
Ingen föranmälan behövs och filmvisningen är kostnadsfri.

25 november

Föreläsning och författarbesök med polisinspektör Simon Häggström.
Var: Haninge kulturhus, Poseidons torg 8
Tid: 13.30, drop-in
Ingen föranmälan behövs och föreläsningen är kostnadsfri.

En vecka fri från våld sker i samband med ”Orange Day” den 25 november. Orange Day instiftades 1999 och är FN:s internationella dag för uppmärksamma och manifestera mot våld. I samband med Orange Day lyser kända byggnader världen över upp i orange och människor engagerar sig genom att anordna event och manifestationer för att uppmärksamma våld mot kvinnor.

Senast uppdaterad: 26 september 2023