Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Stort examensfirande av omvårdsmedarbetare

Så var det äntligen dags att fira våra medarbetare som har gått klart sina utbildningar i äldreomsorgslyftet. Nio undersköterskor fick sina betyg och nålar som visar att de nu är utbildade undersköterskor. Det var också många medarbetare som har gått specialistutbildningar på yrkeshögskola och högskola som tackades av och firades.

Nyexaminerad omsorgspersonal Nyexaminerad omsorgspersonal Foto: Martina Skowronska

Firandet ägde rum på Hotell Winn i Handen den 15 december 2022 och det bjöds på julfika och glögg. Anna Sörman, projektägare och avdelningschef för särskilda boenden och hälso- och sjukvård, höll i firandet tillsammans med projektledaren för äldreomsorgslyftet Josefin Castillo. 

Lotta Wigen, social- och äldredirektör, framförde ett tal för att lyckönska de nyexaminerade och berättade om hur viktiga våra medarbetare är för äldreomsorgen. Flera av studenterna höll anföranden om hur de tyckte att utbildningarna hade stärkt dem i sina arbetsroller. Det var en väldigt uppslupen stämning och många var glada att ha lyckats med sina studier.

Äldreomsorgslyftet höjer kompetensen

Äldreomsorgslyftet har funnits sedan 2020 och är en statsbidragsfinansierad möjlighet för medarbetare inom äldreomsorgen att studera på betald arbetstid. Resultat så här långt är att 12 medarbetare har examinerats till undersköterskor och ytterligare 40 medarbetare fortsätter sina studier med målet att examineras under kommande år. Andra har gått på yrkeshögskola och skaffat sig specialistkompetenser inom till exempel välfärdsteknik, demenssjukdomar, psykisk ohälsa eller palliativ vård. Det finns även medarbetare som har studerat svenska som andra språk för att kunna fortsätta starta vårdbiträdesstudier och chefer som studerar ledarskap på högskolenivå. Äldreomsorgslyftet fördelar också medel till privata aktörer och stärker därmed kompetensen inom äldreomsorgens verksamheter i hela Haninge kommun.

Senast uppdaterad: 21 september 2023