Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge kulturhus fyller 20 år - det här är våra bästa minnen från kulturhuset

Nu är det 20 år sedan Haninge kulturhus öppnade och det firas genom Jubileumsveckan deluxe, som drar igång idag torsdag. Här delar tre Haningebor med sig av sina minnen från kulturhuset.

Haninge kulturhus en solig höstdag Haninge kulturhus fyller 20 år, vilket firas under Jubileumsveckan deluxe. Foto: Christer Blum

Den 8–15 december firar Haninge kulturhus 20 år med Jubileumsveckan deluxe. Programmet för veckan är fullspäckat med allt från vertikala dansare, teater och workshops. Välkommen till kulturhuset under Jubileumsveckan och skapa nya minnen med oss. Här berättar tre Haningebor om sina bästa minnen från Haninge kulturhus från de 20 år som varit. 


– Jag har varit på kulturhuset med min mamma flera gånger och jag tycker att konstverkstan är roligast. Innan pandemin var jag där och gjorde en lykta av urklipp från en Bamsetidning som jag limmade på en burk. Den står i bokhyllan i vårt vardagsrum.

Stina, 11 år.


– Ett glatt minne är från ”Soppa och surr” med min dotter. Det var verkligen en trevlig stämning och så var det allsång som vi klämde i på. Jag kommer ihåg att det fanns ett liveband där också som spelade irländsk musik. Musiken var mycket medryckande. Det är en kväll jag tänker på med värme.

Annika, 45 år.


– Jag brukade besöka kulturhuset med mamma när jag var liten och vid ett tillfälle fick man ta med sig textiler och ett foto som man sedan fick hjälp med att trycka på sina textiler. Jag tror faktiskt att mamma fortfarande kan ha kvar något av örngotten eller om det var en tröja?

Jessica, 33 år


Ett kollage över tre bilder på en flicka och två kvinnor, Stina, Annika och Jessica.Från vänster: Stina, Annika, Jessica

Jubileumsveckan deluxe

Under Jubileumsveckan deluxe fylls Haninge kulturhus av fest och firande, med ett dignande kulturutbud för stora och små.

Datum: 8-15 december

Plats: Haninge kulturhus

 

Senast uppdaterad: 9 december 2022