Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Trafiksäkerhet och hållbart resande under Haningedagen

Kom och ta del av vårt arbete kring trafiksäkerhet och hållbart resande på vårt trafiksäkerhetsseminarium på Haningedagen på lördag den 3 september. Du är välkommen till Kulturrum 1 i Kulturhuset i Handen kl 13.00-14.00.

Trafiksäkerhetsseminariet består av korta föreläsningar och är ett tillfälle ett lära sig mer om hur Haninge kommun och andra aktörer i kommunen arbetar med trafiksäkerhet och för att skapa säkrare trafikmiljöer i Haninge. Du får även möjlighet att ställa frågor till dem som arbetar med dessa frågor dagligen.

Under dagen kan du kan även besöka trafikenhetens tält på Poseidons torg där kommunens trafikplanerare finns på plats för att prata om hur vi kan öka resorna med gång, cykel och kollektivtrafik i kommunen.

Program

  • Petri Salonen, stadsbyggnadsnämndens ordförande hälsar välkommen
  • Louise Ragnå, trafikplanerare på Haninge kommun, presenterar kommunens arbete med ett nytt trafiksäkerhetsprogram och hur utvecklingen kring trafiksäkerhet har sett ut i kommunen de senaste åren.
  • Hilda Nilecrona, medicinsk sekreterare från Handens närsjukhus, berättar om hur sjukhuset arbetar med inrapporteringen av olycksstatistik till Strada som är transportstyrelsens databas över skadade och olyckor i trafiken i Sverige.
  • Conny Andersson, distriktschef Haninge på Södertörns brandförsvarsförbund, berättar bland annat om hur allmänheten bör agera och tänka på vid en olycksplats.

Plats: Kulturrum 1 i Kulturhuset i Handen

När: under Haningedagen, den 3 september, kl 13.00-14.00

Välkommen!

Senast uppdaterad: 30 augusti 2022