Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vill du vara röstmottagare vid höstens val?

Den 11 september är det allmänna val till riksdag, kommun- och regionfullmäktige. Nu rekryterar vi röstmottagare till vallokalerna på valdagen och till förtidsröstningen.

Personer som röstar vid allmänna val Foto: Nathalie Brantefors

Det är kommunen som ser till att det finns vallokaler och förtidsröstningslokaler inom kommunen. I Haninge kommun innebär detta 49 vallokaler samt förtidsröstningslokaler.

Nu rekryterar valkansliet röstmottagare som tar emot och räknar röster i vallokalerna på valdagen eller tar emot röster i förtidsröstningslokalerna. Förtidsröstningen startar 24 augusti och pågår fram till valdagen den 11 september.

Som röstmottagare har du en viktig del i att säkra att de allmänna valen genomförs på ett korrekt, tryggt och rättssäkert sätt. Du behöver inte bo i Haninge kommun för att vara röstmottagare här. Du får ett skattepliktigt arvode för ditt uppdrag.

Välkommen att läsa mer om vad det innebär att vara röstmottagare och för att anmäla ditt intresse på Haninges webbplats för röstmottagare

Senast uppdaterad: 27 april 2022