Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Alby 1:9 Albyberg ute på samråd

Detaljplanen Alby 1:9 ska göra Albybergs industriområde/företagspark, till en ännu mer attraktiv arbetsplats genom att möjliggöra etablering av verksamheter inom centrum, konferens och idrott och genom att ge förutsättningar för en skyltplats.

Restaurang och idrottsanläggning i Albyberg


I den nya detaljplanen Alby 1:9 planeras en ny restaurang med byggstart andra kvartalet 2023. För den nya idrottsanläggningen finns planer och idéer om att kunna utöva padel, boule och äventyrsgolf, vilket ger mervärden både för dem som arbetar i  området, invånare och besökare. En annan positiv del av planen är de parkeringsplatser som tillkommer i ett område som är i starkt behov av just detta.

Albyberg företagspark växer


Albyberg är en ny företagspark som ligger strategiskt belägen intill väg 73 mellan Stockholm och Nynäshamn. Albyberg erbjuder olika typer av företag logistiska fördelar, med närhet både till hela Stockholmsområdet och till storstockholms nya hamnområde i Nynäshamn. Albyberg företagspark planeras bli 157 ha kvm stort. Hittills är 57 ha bebyggt.

Ta del av samrådshandlingarna


Samrådshandlingarna finns från 2022-06-09 och till 2022-08-12 i kommunhusets foajé, Rudsjöterrassen 2 i Handen, måndag-torsdag 8.00-17.00, fred 8.00-15.00. Materialet finns också att ta del av på kommunens hemsida www.haninge.se/alby19/.

 

 

 

Senast uppdaterad: 3 oktober 2022