Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vinst och nomineringar i lärarpriser till Brandbergsskolan - Camilla Rudemyr utsedd till bästa lärare i Haninge

Den 10 november, hölls den årliga Lärargalan i Stockholm. Över 45 000 elever har nominerat tusentals lärare till Årets lärare som resulterade i ett antal priser som under kvällen delades ut - och Årets lärare i Haninge kommun är Camilla Rudemyr, lärare på Brandbergsskolan. Under hösten nominerades ytterligare en lärare på Brandbergsskolan till ett pris, Toini Rydgren, för Guldäpplet.

Bild på lärare Camilla. Camilla Rudemyr, bästa lärare i Haninge 2021. Foto: Camilla Rudemyr

Varje år lyfter Lärargalan fram de tre egenskaper som eleverna beskriver som särskilt viktiga hos sina favoritlärare. Svenska elevers 45 000 motiveringar poängterar i år tre beröm: Inspirerar i motgång, Lyssnar och Anpassar till eleverna.  

Så här lyder Camillas nominering från sina elever:  

“Hon vill alla väl och hon gillar inte när man lämnar någon utanför, för sen i klassrummet när vi har lektion med henne så skrattar alla. Det finns ingen lektion där vi inte skrattar och hon lär ut hur bra som helst, hon gör lektionen roligt så man lär sig snabbt och hon gör så vi kan gå på utflykt. Hon tog hennes klass till bio och det är det jag gillar med henne, hon visar oss värden istället för att bara sitta i skolan hela tiden, hon visar oss värden istället för att sitta framför en skolbänk.”

De elever som nominerar återfinns i mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. Nomineringarna granskas sedan av Lärargalans jury som också gör en egen kvalitetssäkring. 

Ytterligare en lärare från Brandbergsskolan har under hösten varit aktuell för ett pris, Toini Rydgren, som nominerades i lärarpriset Guldäpplet. Hon har nominerats för bland annat sitt sätt att konstant förnya undervisning och lärandet med digitala verktyg. Ett exempel är hennes sätt att ge feedback till alla elever, digitalt och i realtid, vilket gör att alla elever blir inkluderade och alla vet vad de ska fortsätta att arbeta med. Hon utbildar och inspirerar även kollegorna på skolan i det digitala arbetet.

- Det är oerhört glädjande att våra pedagoger i Haninges skolor lyfts fram för sitt fantastiska arbete. Vägen till elevernas framgång är just en hög kvalitet i undervisningen och lärmiljön och att kunna bygga långsiktiga relationer med tillit till sina elever. Dessa två nomineringar är ett tydligt tecken på att vi gör rätt saker i våra skolor, säger Pär Olsson, verksamhetschef för grundskolorna i Haninge kommun.  

- Elevernas rekordmånga nomineringar är ett häftigt bevis på hur mycket svenska elever uppskattar sina lärare. Var och en av dessa lärare får mycket fina lovord av sina elever, säger Beata Kull, grundare av stiftelsen Lärargalan.  

Priset för bästa lärare i Haninge utses och delas ut av Stiftelsen Lärargalan vars idé och grund kom till utifrån bristen på uppmärksamhet till världens viktigaste personer, lärarna. Bästa lärare i kommunerna ligger sedan till grund för Sveriges bästa lärare i förskola, grundskola och gymnasieskola som delades ut på Lärargalan den 10 november och sändes på TV7 och finns att se i efterhand på TV4 play. Här kan du läsa mer om Lärargalan. 

Guldäpplet är en utmärkelse som syftar till att synliggöra lärare som utvecklar undervisningen med stöd av digitala verktyg, medier och arbetsformer. Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Regioner, Skolverket, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Gleerups Utbildning, ILT Inläsningstjänst, Netsmart samt den ideella stiftelsen DIU, grundare och koordinator. Här kan du läsa mer om Guldäpplet. 

Senast uppdaterad: 30 november 2021