Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Närmare 50 ungdomar belönades för goda studieresultat

Grund- och förskolenämnden delade den 22 september ut stipendium för mycket goda studieresultat i grundskolan. Totalt 48 ungdomar premierades vilket är en ökning med 12 personer jämfört med förra året.

Diplomutdelning - stipendium för goda studieresultat i Haninge kommun Foto: Mostphotos

Ungdomarna, som gått i både kommunala och fristående skolor, fick minst 325 meritpoäng av 340 möjliga i slutbetyg när de slutade nian i våras. Under utdelningen fick var och en ett diplom och ett presentkort på 2 500 kr för sina insatser.

Tobias Hammarberg, ordförande i grund- och förskoleskolenämden, samt Pär Olsson, verksamhetschef för grundskolan, var på plats för att gratulera eleverna.

-  De ska vara särskilt stolta över sina resultat då undervisningen under det sista läsåret delvis skedde på distans med anledning av pandemin. Nu vill jag önska dem all lycka till med framtida studier och jobb, säger Tobias Hammarberg.

-  Våra elever har presterat överlag mycket bra i år vilket är glädjande. Genom stipendierna belönas de som har lagt ner mycket arbete på sina studier. Flit ska löna sig i våra skolor, säger Pär Olsson.

Utdelningsceremonin hölls i kommunhuset där ungdomarna bjöds på förfriskningar.

Mer information

Senast uppdaterad: 23 september 2021