Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Musiksatt promenad i ljusverket Återsken

Konstnären Anna Lidberg har samarbetat med musikern Jon Ekström (Dödsvarg) och hans nyskrivna musik ackompanjerar verket och guidar dig mellan dess olika delar i parken.

Ljusverket Återsken i Kulturhusparken. Foto: Anna Lidberg

Någonting uppstår när det skymmer i Kulturhusparken. Det är konstnären Anna Lidbergs ljusinstallation Återsken som breder ut sig i parken och skapar en stillsam närvaro. Ett vattendrag som kanske en gång fanns på platsen träder fram. På tallar och berg spelar ljus som för tankarna till en vattenytas rörelser. Omgivningen reflekterar sig i spegelblanka vattenpölar och lysande lav visar sig på stenblock längs med gångstråket. 

Ny musik guidar i ljusverket

Musikern Jon Ekström (Dödsvarg) har skrivit ny musik som ackompanjerar ljusverket och guidar dig mellan dess olika delar i parken. Den nya musiken ger, tillsammans med ljusinstallationerna, en förhöjd upplevelse av parken på kvällen. Titlarna på ljudspåren talar om vilken del av konstverket de samtalar med såsom "Vattenreflektioner över tallstammar", "Vidare på vägen - från en lyktstolpe till en annan" och "Grottan".

Musiken kommer att finnas Spotify och heter "Återsken i Haninge Kulturhuspark" från den 30 september.

Senast uppdaterad: 6 oktober 2021