Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Det är dags att anmäla sig till höstens gå- & cyklatävling

Under september och oktober kan din klass vara med i Trafikkalenderns Gå- & cyklatävling. Under två veckor gäller det att gå och cykla till skolan så mycket som möjligt. Klassen tävlar mot andra klasser i Haninge och i hela Sverige. Fina priser står på spel!

Illustration Trafikkalenderns gå- och cyklatävling Foto: Trafikkalendern

Gå och cykla till skolan och tävla med klassen

Gå- och cyklatävlingen går ut på att deltagande skolklasser i kommunen samlar in så många resepoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan.

Syftet med tävlingen är att främja hälsan hos barn och unga, bidra till en bättre miljö samt förbättra trafiksäkerheten i elevernas närmiljöer.

Skolorna tävlar om nationella priser för mer än 50 000 kr, och nytt för i år är att kommunen också bidrar med egna priser.

1:a pris: 3000 kr
2:a pris: 2000 kr
3:e pris: 1000 kr
4:e–10:e pris: överraskningspriser!

Tävlingen Gå & Cykla till skolan arrangeras av Trafikkalendern – Sveriges största läromedel om barn och trafik. Aktiviteten engagerar årligen ca 50.000 elever och pedagoger i år F-6.

Anmäl din skolklass senast den 18 oktober

Läs mer om Trafikkalenderns gå- och cyklatävling

 

Senast uppdaterad: 14 september 2021