Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vård- och omsorgscollege firar omcertifiering

Centrum Vux och Fredrika Bremergymnasiet firade den 25 oktober att de har omcertifierats som vård- och omsorgscollege. Certifieringen är ett kvitto på att utbildningen bedrivs av högsta kvalitet.

Gruppbild utomhus på personal och elever från Vård och omsorgscollege Foto: Fredrika Bremergymnasiet

Centrum Vux och Fredrika Bremergymnasiet ingår i Vård- och omsorgscollege Stockholm, som är ett samarbete mellan arbetsgivare, fackförbund och utbildare. Det syftar till att fler ska välja att utbilda sig inom vård och omsorg.

Utbildningen har funnits i Haninge i tio år. Elever och personal samt gymnasie- och vuxenutbildningens ordförande Maria Fägersten samlades den 25 oktober för att fira med tårta och tal.

- Certifieringen ger oss som kommun och alla elever på vård- och omsorgsprogrammet en möjlighet att ha en nära relation med arbetslivet under utbildningen. Det är en kvalitetsstämpel som talar om att Haninge investerar i samarbeten för att vår utbildning ska ge god kompetens i en föränderlig arbetsmarknad, både nu och i framtiden, säger Maria Fägersten (S).

- Våra utbildningar ger examen och jobb. Duktiga lärare, motiverade elever samt ett bra praktiksamarbete med regionen och privata vårdgivare gör eleverna attraktiva efter slutförd utbildning, säger Stellan Andersson, rektor Fredrika Bremergymnasiet, och Håkan Lindgren, biträdande rektor, Centrum Vux.

På fotot: Maria Fägersten, ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, samt personal och elever på Vård- och omsorgscollege.

Senast uppdaterad: 26 oktober 2021