Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nya parkeringsregler i Vendelsömalm från och med den 1 november

Från och med den 1 november tas datumparkeringen bort i Vendelsömalm. Istället blir den högsta tillåtna parkeringstiden 24 timmar. Sträckor med tillåten parkering respektive parkeringsförbud samt vändplatser förtydligas genom ny skyltning.

Aktuella vägmärken för parkering Foto: Haninge kommun

På de sträckor där parkering är tillåten kommer det att vara möjligt att parkera i 24 timmar. På dessa sträckor kommer det även att införas en dag i veckan då det är förbud att parkera, så kallad ”städdag”. Städdagen är tänkt att användas för att snöröjning och annat vägunderhåll enkelt ska kunna utföras. Städdag gäller även om det är röd dag eller dag före röd dag.

Tryggare gatumiljö

För att skapa en tryggare gatumiljö är grundprincipen i den nya regleringen att gatusidor med gångbanor och gatubelysning ska vara fria från parkerade bilar. Om båda sidorna på gatan har gångbanor, så kommer i första hand den belysningsfria sidan vara fri från parkerade fordon.

Berörda gator som får nya parkeringsregler

Gator som berörs är Alfabetsvägen, Annebergsvägen, Elsebergsvägen, Evabergsvägen, Evertsbergsvägen, Fredriksbergsvägen, Granebovägen, Grenvägen, Gustavsbergsvägen, Götabergsvägen, Helenebergsvägen, Helgebergsvägen, Henriksbergsvägen, Historievägen, Huldabergsvägen, Klarabergsvägen, Klenavägen, Kvistvägen, Lagebergsvägen, Lisebergsvägen, Lorensbergsvägen, Mariebergsvägen, Mårtensbergsvägen, Nävervägen, Ragnebergsvägen, Ramsdalsvägen, Ramskogsvägen, Skolrådsvägen, Sturebergsvägen, Svartskogsvägen, Sveabergsvägen, Terminsvägen, Torabergsvägen, Tyrestavägen, Vendelsömalmsvägen, Violabergsvägen och Ylvabergsvägen.

 

Senast uppdaterad: 27 februari 2024