Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Cykla mountainbike vid Rudan

Vet du om att det finns ett mountainbikesområde vid Rudan där du kan utmana dig i cykelspåret? Det finns spår som passar alla nivåer av åkare, såväl nybörjare som mer avancerade.

Man som cyklar i skogen Foto: Johan Gustafsson G40 Studio

Mountainbikeområdet i Rudan har spår som passar alla nivåer av åkare, såväl nybörjare som mer avancerade åkare. 

Våra mountainbikespår

Spåren har alla olika karaktär och de skiljs åt av färger: gult, blått, två röda och ett svart spår.

Gulgrönt spår är ett teknikspår med både innervarv och yttervarv med samma svårighetsgrad. Det består av flera olika byggda hinder samt några naturligt tekniska passager. Ett spår som passar alla oavsett färdigheter, utmaningen ligger i farten och träffsäkerheten i utförandet.

Blått spår på 1,1 km är det enklaste, helt naturliga spår, som alla kan cykla. Spåret består av flera kombinerade naturliga stigar.

Det finns två röda spår, ett som är 5,8 km och som är lite mer avancerat med en del naturligt tekniska inslag. Det andra röda spåret är på 12 km, där den första delen är mycket kuperad och i stor utsträckning går på elljusspår. I det här spåret ligger utmaningen främst i det fysiska. Andra halvan är på stigar i skogen, med en del naturligt tekniska inslag.

Det svarta spåret på 4,2 km är ett tävlingslikt spår med tekniska svårigheter. Detta spår går än så länge i en tekniskt utmanade och naturlig miljö med naturliga drop, som är ett slags hopp, och andra svåra passager.

Hitta hit

För att hitta till området kan du starta nere vid den stora spårcentralen vid sjön och följa de lilablå cykelmarkeringarna upp till mountainbike-spårcentralen och därifrån enkelt ta dig ut på de fina slingorna.

Senast uppdaterad: 15 oktober 2021