Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Anton och Niklas är årets vinnare av Funkisfestivalen i Haninge

Anton Wallman och Niklas Martinsson är vinnarna av Haninges delfinal i Funkisfestivalen! De blir därmed Haninges bidrag i Funkisfestivalen 2021, som går av stapeln i vår.

Vinnarna Anton Wallman och Niklas Martinsson ler mot kameran och visar upp sitt vinnardiplom samt håller i blommor. Anton Wallman och Niklas Martinsson vann Haninges delfinal i Funkisfestivalen. Foto: Thomas Hultgren

Vi har ett resultat! Vi säger stort grattis till Anton Wallman och Niklas Martinsson som vann Haninges delfinal med låten Every minute och blir Haninges representanter i Funkisfestivalen 2021.

Det var ett starkt startfält med tio tävlande, och artisterna backades upp av Haninge kulturskolas festivalorkester. Med motiveringen "Med vibrerande scennärvaro, stort mod och ett med låten Every minute med Erik Saade" valde juryn och publiken att utse Anton Wallman och Niklas Martinsson till vinnare.

Äntligen publik igen

Förra året anordnades Haninges delfinal i Funkisfestivalen digitalt på grund av pandemin. I år kunde de tävlande återigen uppträda inför en hejande publik i Haninge kulturhus. 

 – Det var fantastiskt att ha publik igen! I år satsade vi på extra av allt med exempelvis två pausnummer där både Pa Modou Badjie och förra årets vinnare Ida Engstrand uppträdde. Hela kvällen hade verkligen en feststämning utöver det vanliga, säger Susanne Hoflin, producent för Haninges delfinal i Funkisfestivalen.

Nu önskar vi Anton och Niklas stort lycka till i Funkisfestivalens semifinaler som hålls på Nalen i Stockholm under våren 2022.

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer som är 15 år eller äldre med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS.

Senast uppdaterad: 30 november 2021