Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Storsatsning för fler Haningebor i egen försörjning

Haninge kommun har fått medel från Europeiska socialfonden för att kunna genomföra projektet Arbetsmarknadscenter. Projektet ska ta fram en långsiktig modell för hur fler personer med ekonomiskt bistånd, ska komma närmare arbetsmarknaden och komma ut i egen försörjning genom arbete och studier.

En lastbilschaufför levererar varor till butikspersonal. Foto: Mostphotos

Arbetsmarknadscenter kommer att ingå i den ordinarie verksamheten inom avdelningen arbete och försörjning (social- och äldreförvaltningen) där enheterna ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsenheten och arbetsmarknadsverksamheten ingår. I projektet ingår även Centrum Vux (utbildningsförvaltningen) och Arbetsförmedlingen.

Det förväntade resultatet är:

  1. Fler kvinnor och män, i åldrarna 18–65 år och som är folkbokförda i Haninge kommun, ska komma ut i egen försörjning genom arbete och studier.
  2. Fler kvinnor och män, i åldrarna 18–65 år och som är folkbokförda i Haninge kommun, ska få stöd av projektet att komma närmare arbetsmarknaden eller komma ut i rätt försörjning.

Projektet startar 6 april och håller på fram till december 2022. Det utgår från en genomlysning som genomförts inom avdelningen arbete och försörjning 2019.

Senast uppdaterad: 7 juli 2021