Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge satsar på större och modernare skolor i Handen

Haninge växer och för att möta det ökande antalet elever kommer Söderbymalmsskolan i Handen flytta in i nya lokaler i Riksäpplet intill Rudans grönområden. Flytten sker i sommar och skolan öppnar igen efter sommarlovet. Skolans gamla lokaler kommer att nyttjas tillfälligt av Runstensskolan i Handen, som också ska växa på sikt och få en ny skolbyggnad.

Haninge är en av de kommuner i Stockholms län som växer snabbast. Samtidigt som barnfamiljer flyttar in ökar behovet av skolor, särskilt i de centrala delarna av Haninge. Därför är planen  att Söderbymalmsskolan, som är en 7-9-skola, ska gå från att ha fem till åtta klasser i varje årskurs.

För att kunna växa flyttar skolan till rymligare lokaler i Riksäpplet 2, vid Marinens väg nära Handens pendeltågsstation. Lokalerna är nyrenoverade och toppmoderna med en vida utsikt över det natursköna Rudan. Ny inredning och digital teknik ger förutsättningar för en optimal lärmiljö, och en ny idrottshall är under planering.

Flyttlasset går av stapeln den 1 juli och skolan öppnar igen den 18 augusti 2021.

- Det är förstås en angenäm utmaning att bereda plats för fler elever i kommunen. I samband med flyttarna till nya lokaler har vi också möjlighet att skapa bästa möjliga förutsättningar för lärande, trivsel och studiero, säger Pär Olsson verksamhetschef för grundskolan.

Runstensskolan växer och får ny skolbyggnad

Efter att flyttlasset gått för Söderbymalmsskolan är det Runstensskolans tur. Runstensskolan är en F-6-skola i centrala Handen som på sikt ska gå från två till tre klasser i varje årskurs. Skolan ska enligt plan få en ny, modern skolbyggnad som kommer att ersätta den nuvarande som är gammal och uttjänt. Den nya byggnaden är tänkt att uppföras på samma tomt där den nuvarande står i dag, vid Runstensvägen.

Med anledning av de kommande byggarbetena flyttar Runstensskolan under sommaren 2021 tillfälligt till Söderbymalmsskolans nuvarande lokaler vid Eskilsvägen i Handen. Lokalerna kommer att vara anpassade till skolans behov. En återflytt sker när den nya skolbyggnaden står klar.

Senast uppdaterad: 7 juli 2021